Ana Sayfa | Hizmetlerimiz | Demir Konstrüksiyon

Demir Konstrüksiyon

Teknoloji geliştikçe inşaat sektöründe de ilerlemeler görülmektedir. Modern inşa tekniklerinin başında da demir konstrüksiyon yöntemi gelmektedir. Günümüze göre bu yapı tipi betonarme yapılara göre birçok avantaja sahiptir. Avantajları olduğu gibi dezavantajları da elbette bulunmaktadır. Fakat dezavantajlarına kıyasla olumlu yönleri oldukça fazladır.

Çelik Ürünlerinin Kullanımı

Çelik ürünleri dört bin yıldır yani neredeyse Demir Çağından beri kullanılan ve 18. yüzyılın sonlarından beri inşaatların yapı malzemesi olan bir alaşımdır.

Demir konstrüksiyon en çok şu faktörlerden dolayı tercih edilir: ekonomi, ani streslere karşı direnç ve çok daha fazla çevre dostudur. Ayrıca çelik ayrımı çok kolaydır. Hurda metal ticareti ile sürekli olarak geri dönüştürülmesi ile inşaat sektörüne geri kazandırılır. Avrupa’daki neredeyse tüm çelik üretiminin üçte ikisinden fazlası geri dönüştürülmektedir.

Yapısal alanda kullanılan çelik, çeşitli yapı malzemelerinin yapımında ve köprü, alışveriş merkezi, fabrika, spor tesisi gibi yapıların yapımında geniş açıklıklara sahip alanlarda kullanılan bir taşıma sistemidir. Çelik, her biri kendine özgü ve güçlü özelliklere sahip çok çeşitli yapı ürünleri ve elemanları içerir.

Demir Yapıların Özellikleri

Demir yapılar diğer betonarme destekleyici yapılara göre daha iyi mekanik, teknik ve statik özelliklere sahiptir. Ülkemizde kentleşme hızı, birinci ve ikinci deprem kuşaklarında yer alan bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Demirin diğer taşıyıcı sistemlere göre daha statik olması daha çok tercih edilmesini sağlar.

Demir yapılar geri dönüştürülebilir ve yeni gereksinimlere uyum sağlamak için genişletilebilir. Demir şantiyeler daha sessiz, atıksız ve tozsuzdur. Ayrıca daha az yerinde depolama alanı gerektirir. Yapısal demir inşa edilen binaların güçlü yönlerinden biri, planın yapıdan tamamen bağımsız olarak tasarlanmasına izin vermesidir.

Demir Neden Tercih Ediliyor?

Demir tercih edilme sebepleri arasında ekonomik olması, beklenmeyen gerilimlere karşı daha dayanıklı olması ve çevre dostu olması sayılabilir. Ek olarak, demirlerin ayrılması kolaydır ve hurda ticareti tarafından sürekli olarak geri dönüştürülür.

Geri dönüştürülmesi hem ekonomik açıdan iyidir, hem de ham madde sıkıntısının giderilmesini sağlamaktadır. Bu sayede ayrıca çevreye de zararı minimuma indirgeyen bir yapı malzemesidir.

Yapı Demirinin Kullanım Alanlarını

Demirin kullanım alanlarını günümüzde birçok yerde görmekteyiz. Genelde daha büyük binalarda kullanılan demirin maliyeti de oldukça azdır. Dayanıklı olması sebebiyle deprem açısından riskli olan ülkelerde kullanımı oldukça fazladır. Japonya demir ve çelik inşaatına çok daha fazla önem verir. Deprem bölgesi olduğu için büyük yapılarının çoğu demir ve çelikten oluşmaktadır.

Güçlü Yönleri Nelerdir?

Demir bina yapısının güçlü yönlerinden biri de para ve zaman tasarrufu sağlaması. Bu yüzden hem inşaat firmaları hem de alıcılar sıklıkla bu materyale yoğunlaşmışlardır. Zaman tasarrufu sağlaması işin erkenden bitmesini sağlamaktadır. Paradan tasarruf ise hem inşaat firmasının hem de alıcının işine yaramaktadır.

Bu tasarruflar sayesinde demir ve çelik yapılar emlak piyasasında çok daha hızlı bir satış istatistiğine sahiptir. Bu yapılara olan memnuniyet de bir hayli fazladır. Depreme dayanıklılığı Türkiye’de çok sevilmesinin başat sebeplerinden bir tanesidir.

Aradığınız cevabı bulamadınız mı?

Aşağıda ki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz..

    Hizmet Formu

    Yıldız (*) ile işaretlediğimiz bölümler zorunlu alanlardır.


    Whatsapp Bilgi Hattı
    ustaburadaistanbul ile iletişime geçtiğiniz için teşekkürler!